Alles over de

Brand Story

Wij helpen bedrijven en organisaties bij het creëren van online identiteiten en assisteren in hun groei.

WIJ ZIJN
Branding Agency

Voor je klanten moet je merk een garantie hebben voor kwaliteit, consistentie en betrouwbaarheid. Je brand story moet worden geformuleerd om de kernwaarden te weerspiegelen die jouw bedrijf of organisatie hecht.

Een sterk, gedenkwaardig verhaal met individualiteit en karakter brengt jouw unieke boodschap duidelijk en opvallend over aan de juiste mensen. Hoe groot je bedrijf ook is, de impact van een sterke brand story is universeel.

- Hoe helpen wij jou

We ontwerpen en ontwikkelen nieuwe digitale omgevingen voor organisaties en hun stakeholders.

De kracht van een sterke brand story

Met een sterke brand story neem je mensen mee in de wereld van jouw merk, je laat ze als het ware de wereld zien door de ogen van jouw merk. Zodat ze zich kunnen inleven in hoe jouw organisatie beweegt en waar jouw merk voor staat.

 

Dat kan niet met “zomaar een leuk verhaal”. Het moet geloofwaardig en levensecht zijn. Mensen moeten zich betrokken voelen bij je motieven en zich geraakt voelen door de waarden die het verhaal met zich meebrengt.

 

Elk woord en elk beeld moet kloppen. Niet alleen qua inhoud, maar ook qua vorm. De stijl, de toon. Kortom, het verhaal bepaalt mede het effect op de lezer, luisteraar of kijker.

Wat is een brand story?

In het kort is een brand story een korte tekst van een paar alinea’s die laat zien hoe een merk voelt. Het beschrijft de ziel van een merk en omvat zaken als een missie, klantbelofte en kernwaarden.

Waarom is een brand story zo belangrijk? Omdat het houvast en richting geeft. Omdat het je helpt om consistent vanuit de kern te communiceren met je doelgroep. Je doelgroep waardeert dat en je krijgt het terug.

Een geweldige brand story promoot je merk en corporate identity op vele manieren, waardoor klantenbinding en naamsbekendheid wordt gemaximaliseerd. We gebruiken beproefde methoden om je te helpen een dergelijk verhaal te ontwikkelen en te communiceren naar je publiek.

Waarom heb je een brand story nodig?

Elk bedrijf begint met een verhaal. Je wil iets bereiken met je bedrijf, mensen helpen en misschien zelfs verandering teweegbrengen. Dat verhaal vertel je binnen je bedrijf om een ​​strategie op te zetten en naar de buitenwereld om je product te verkopen. Dat verhaal wordt een brand story genoemd.

Het is van groots belang om dat verhaal met succes te implementeren in je branding. Want het communiceren van je brand story gebeurt al bij de eerste indruk die je website bezoekers op je website hebben.

We hebben een methode ontwikkeld om sterke, betekenisvolle merken te bouwen: merken die een positieve impact willen hebben op hun (in)directe omgeving en zich bewust zijn van hun verbindende rol voor de samenleving. De ontwikkeling van dergelijke merken begint met het brand story. Het vertaalt de precies gekozen strategie naar het merkconcept. Met een communicatief verhaal en merkbelofte wordt het communicatief en kan de laatste stap gezet worden richting de merkbeleving.

Story branding, hoe werkt dat?

Story branding is momenteel een opkomende manier om website bezoekers over te halen jouw product te kopen via storytelling. Door story branding goed toe te passen op je website kan je de engagement met de website bezoeker verhogen, en op die manier je conversie maximaliseren. Je neemt als het ware je website bezoeker mee in een verhaal en probeert zoveel mogelijk raakvlakken hierin te betrekken. Vervolgens zal jouw potentiële klant meer geïnteresseerd worden en eerder een aankoop doen. Zo helpt jouw brand story je conversies te verhogen via story branding.

Branding Agency Amsterdam
Branding bureau Amsterdam
CASES

Al honderden bedrijven
gingen je voor

Onze klanten

Onze klanten wonen in verschillende landen en spreken verschillende talen, maar we werken allemaal om hetzelfde doel te bereiken.

Wij denken dat culturele diversiteit een kans is om onszelf voortdurend te verbeteren en een eindeloze bron is van inspiratie voor ons werk. Als een van de snelst groeiende webdesign en brand story writing bureaus in Amsterdam en omstreken zijn al velen klanten je voorgeweest. Bekijk de bedrijven waarmee we eerder hebben samengewerkt.

Webdesign voor Martini
Webdesign voor Gemeente Amsterdam
en nog veel meer…

Plan een vrijblijvend
gesprek in

Aarzel niet om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden omtrent de brand story. Plan een gesprek en ontdek hoe we jouw branding naar een hoger niveau kunnen tillen.

Webfluencer scoort 4.9 /
5 uit 39 Reviews op Google.