Webfluencer

Alles wat je wilt weten over brand design

We ontwerpen en ontwikkelen nieuwe digitale
omgevingen voor organisaties en hun stakeholders.
Webdesign bureau Amsterdam
Webdesign Amsterdam

We ontwerpen en ontwikkelen nieuwe digitale omgevingen voor organisaties en hun stakeholders.

Wat is brand design?

Bij brand design draait alles om het creëren van een merkidentiteit die de kernwaarden van jouw merk perfect weerspiegelt. Een brand designer ontwerpt elementen die de branding van je bedrijf vormgeven en de persoonlijkheid van je merk vertegenwoordigen. Branding is een complex proces waarin met veel elementen rekening moet worden gehouden. Brand design is daar een van de belangrijkste van.

Het belang van een sterk brand design

Als merk moet je een herkenningspunt zijn van vertrouwen. Jouw uitstraling biedt de garantie die jouw klanten bindt. Uitstekend brand design is een must voor bedrijven die in deze sterk concurrerende wereld willen meedoen met de top. Je brand design voegt veel waarde toe door de brand awareness van je bedrijf te maximaliseren. 

Hoe ontwerp je jouw brand design?

Je brand design moet de normen en waarden van jouw merk weerspiegelen. Dit zijn de normen en waarden die jij en je doelgroep delen. Het is dus van groot belang dat het ontwerp volledig op jouw doelgroep is afgestemd. Wanneer wij branding doen voor klanten staat data voorop. Alles moet perfect aansluiten op jouw doelgroep. Wanneer dit niet wordt gedaan zal je nooit het volledige uit je merk kunnen halen, en zal je hierdoor potentieel klanten mislopen.

Jouw brand design als beleving

Brand design bestaat dus uit meer dan alleen een leuk ontwerp. Het is je corporate identity die aan de juiste personen jouw brand story moet vertellen. Uiteraard met de juiste tone of voice. Wij bij Webfluencer doen niets liever dan het uitdenken van deze aspecten via onze holistische aanpak. Een krachtige brand design ontwerp je door alle elementen rondom je branding samen te voegen en te vertalen tot een ijzersterk merk.

Brand design Martini

Design is the silent ambassador of your brand

– Paul Rand

Webfluencer Amsterdam

Hoe je met brand design het benodigde verschil maakt

Zoals hierboven aangegeven kan je door middel van brand design jouw doelgroep betrekken bij je merk en ze zodanig als publiek winnen. Door een publiek te creëeren voor je merk maximaliseer je engagement en kan je de conversie van je bedrijf sterk verhogen. Het is dus een understatement dat brand design belangrijk is in het behalen van online succes.

Bij Webfluencer bouwen wij uiterst succesvolle merken door het toepassen van een holistische aanpak waarmee wij stap voor stap merken (her)definiëren. Zo hebben wij reeds al bijvoorbeeld MARTINI, ID&T en Amsterdam UMC geholpen met het uitbouwen van hun online aanwezigheid. Ben jij de volgende?

BRAND DESIGN CASES

Al meer dan honderd bedrijven
gingen je voor

Onze klanten

Onze klanten wonen in verschillende landen en spreken verschillende talen, maar we werken allemaal om hetzelfde doel te bereiken.

Wij denken dat culturele diversiteit een kans is om onszelf voortdurend te verbeteren en een eindeloze bron is van inspiratie voor ons werk. Bekijk de bedrijven waarmee we eerder hebben samengewerkt.

Webdesign voor Martini
Webdesign voor Gemeente Amsterdam
Website laten maken Amsterdam voor ID&T
en nog veel meer…

Plan een vrijblijvend
gesprek in

Aarzel niet om contact met ons op te nemen over onze brand design services. Plan een gesprek en ontdek hoe we jouw branding naar een hoger niveau kunnen tillen.

Webfluencer scoort 4.9 /
5 uit 42 Reviews op Google.