Als fotograaf is een goede portfolio website de perfecte tool om je werk met de wereld te delen en zo ook potentiële klanten te bereiken. Wat uiteraard erg belangrijk is bij een fotografie website is dat de aandacht van de bezoeker naar de foto’s gaat zonder dat er te veel afleidende elementen zijn. Ook is erg fijn om als fotograaf alle vrijheid te hebben om content zelf te kunnen beheren. Dus bijvoorbeeld het toevoegen en vervangen van foto’s, maar ook het posten van eigen blogartikelen.

In dit artikel zie je 7 voorbeelden van prachtige fotografie websites die ter inspiratie gebruikt kunnen worden.

1. Studio Marani

Dit is een voorbeeld van een erg goede fotografie website. Een zorgvuldig gekozen selectie van foto’s wordt full-screen op de homepagina weergegeven. Deze grote foto’s zetten direct de toon van de website. Verder merk je als je wat verder door de website heen gaat dat er veel gebruikgemaakt wordt van geanimeerde overgangen en zogenoemde entrance animaties. Dit zorgt ervoor dat de website een speels gevoel krijgt en dat de bezoeker zich graag verder wil verdiepen in de website.

www.studiomarani.it

2. Heyblend

Dit is een fotografie website met karakter. De uitgesproken kleur rood is een zorgt ervoor dat deze website zich onderscheidt van andere fotografie websites. Ook wordt er op deze website gebruikgemaakt van grote foto’s die geplaatst zijn in een uniek asymmetrisch grid dat alle aandacht op de foto’s richt.

fotografie website
www.heyblend.com

3. Levon Biss

Op deze website is één ding duidelijk; alle aandacht moet gaan naar de prachtige foto’s. Het mooie van deze website is dat het een mooie, doordachte en strakke indruk geeft ondanks dat er behalve de foto’s bijna niets te zien is.

fotografie website 3
www.levonbiss.com

4. Blazin photo

De eerste indruk is erg belangrijk. Op de Blazin Photo website is er gekozen voor een extreem scherpe, pakkende foto van een hond. Dit geeft de bezoeker een goed beeld van de kwaliteit van de fotograaf, maar ook gelijk een helder beeld van de werkzaamheden die de fotograaf uitvoert. Deze fotograaf houdt zich namelijk veel bezig met fotografie van dieren.

www.blazinphoto.com

5. Ashley Smith Photography

Op de website van Ashley Smith Photography is gekozen voor een sfeervolle huisstijl die bestaat uit overlappende foto’s, getekende bloemen en uitgesproken lettertypes. Ondanks de opvallende huisstijl ligt ook bij deze fotografie website de focus op de foto’s. Er wordt gebruikgemaakt van mooie, grote foto’s die alles zeggen over de fotograaf. Het is hier in een oogopslag duidelijk dat deze fotograaf zich heeft gespecialiseerd in bruiloft fotografie.

www.ashleysmithphotos.com

6. ELANA IV-SKAYA

Deze fotograaf wil zich met haar uitbundige en spectaculaire foto’s onderscheiden van andere fotografen. Dit wordt naast de foto’s op de website ook duidelijk door het design van de website. De website is duidelijke n overzichtelijk, maar tegelijkertijd ook erg uniek. In de slider die meteen zichtbaar wordt bij het landen op de website komt dit bijvoorbeeld naar voren omdat de opbouw hiervan met de kleine preview rechtsboven en het volledige beeld links niet vaak voorkomt.

www.ivskaya.com

7. Ottografie

De website van Ottografie is erg doeltreffend. Er wordt gebruik gemaakt van grote foto’s die de aandacht van de bezoeker trekken. Hierdoor is het meteen duidelijk dat de aandacht naar de fotografie moet gaan. De website krijgt ook een speels gevoel door de doordachte en vloeiende animaties en overgangen die gebruikt zijn.

www.ivskaya.com

Eigen website laten maken?

Bij Webfluencer bouwen wij hoogwaardige websites en merken die meer opvallen, beter presteren en vooral toekomstbestendig zijn. Ben je een fotograaf en wil je graag een prachtige professionele portfolio website laten bouwen? Neem dan contact met ons op.

We bouwen websites voor veel verschillende klanten met uiteenlopende doelen. Neem een kijkje in onze cases om een nog beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.